Naar inhoud

Nieuws

 • Zandloper op afspraak Bezoek aan het gemeentehuis? Maak een afspraak!

  In het nieuwe gemeentehuis werken we voor bijna alles op afspraak. Klik hier om te zien waarvoor geen afspraak nodig is.

  Maak hier je afspraak:

  - rechtstreeks via de Afsprakenlink (Vind je niet wat je zoekt? Kijk dan in de lijst zonder afspraak, of neem telefonisch contact op)

  - aan het onthaal in het Gemeentehuis, Rode Heuvel 1 (maandag en donderdag: 9 - 13 uur, woensdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur,  dinsdag: 9 - 13 uur en 15 - 20 uur, vrijdag: 9 - 12 uur)

  - via 09 369 00 50 (telefonisch kan je ons bereiken tijdens de deze uren: maandag, woensdag en donderdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur, dinsdag: 9 - 13 uur en 14 - 18 uur en vrijdag: 9 - 12 uur)

  Vermijd een verplaatsing:

  Veel zaken kan je via het digitaal loket van thuis uit afhandelen!

  Op de dag van je afspraak:

  Op de dag van je afspraak kom je naar het Gemeentehuis. Als er benodigdheden vermeld werden bij het maken van je afspraak, breng deze dan zeker mee. Op de ticketzuil klik je op 'Ik heb een afspraak' en je geeft je geboortedatum in of scant de QR-code uit je bevestigingsmail.
  Kom zeker op tijd! Ben je te laat, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

  Verplaatsen of annuleren

  Kan je onverwachts niet komen? Wijzig of annuleer dan je afspraak dan online via de link in je bevestigingsmail, of bel 09 369 00 50. Zo kunnen we een ander sneller helpen!


  lees meer
 • Verkiezingen Verkiezingen oktober 2018

  Op zondag 14 oktober zijn er verkiezingen. Elke Belg vanaf 18 jaar gaat die dag stemmen, en kiest mee een nieuwe gemeenteraad en provincieraad. In Wetteren kiezen we 29 gemeenteraadsleden. Dat aantal hangt af van het aantal inwoners. Je krijgt een oproepingsbrief in je brievenbus. Daar staat vermeld in welk stemlokaal je moet stemmen. Deze brief moet je meebrengen om je stem te kunnen uitbrengen, net als je identiteitskaart.

   


  lees meer
 • Verkiezingen Verkiezingen: Volmacht geven

  Op 14 oktober zijn er verkiezingen. Van 8 tot 13 uur zijn de stembureaus open. Kan je niet gaan stemmen? Dan moet je een volmacht geven aan een andere persoon. In dit artikel lees je hoe dat gaat.


  lees meer
 • tank Collectieve stookolietanksanering: vraag je offerte aan!
  Woonplus organiseert een collectieve sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks. Niet alleen is het saneren van een tank goedkoper dan een eventuele bodemsanering, maar door een grote groep geïnteresseerden te verzamelen kan de kostprijs gedrukt worden.
  lees meer
 • nieuwe passerelle Laatste test nieuwe voetgangers- en fietsersbrug Wetteren

  Eind augustus werd de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over de Schelde in Wetteren in gebruik genomen voor de start van het nieuwe schooljaar. De definitieve oplevering van de nieuwe brug kan echter pas gebeuren nadat enkele laatste controles gebeurd zijn. Op woensdagnamiddag 26 september wordt de aanloophelling van de brug tijdelijk afgesloten om deze controles uit te voeren. 


  lees meer
 • boskap Bosbeheerwerken gepland in de Kasteeldreef

  In de loop van dit najaar zal een grote kapping gebeuren in het bos tussen de Laerewegel en de Kasteeldreef. De Bosgroep Midden Oost-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos begeleiden deze weloverwogen ingreep.


  lees meer
 • binnenzwembad Binnenzwembad De Warande blaast 50 kaarsjes uit!

  Op 29 september 2018 is het 50 jaar geleden dat het binnenzwembad voor de eerste keer de deuren opende. En dat vieren we op 6 en 7 oktober!


  lees meer
 • Vaarwel Passerelle Vaarwel Passerelle - Bouw mee aan de brug van herinneringen!

  In 2017 bestond de Wetterse voetgangersbrug ‘De Passerelle’ 60 jaar. Een jaar later heeft Wetteren een gloednieuwe voetgangersbrug en wordt de oude afgebroken. De gemeente Wetteren en de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) Schelde-Durme zetten de Passerelle een laatste keer in de kijker door kleine en grote herinneringen over de voetgangersbrug te verzamelen. De herinneringen zullen te bekijken zijn aan de brug zelf, en op www.wegvanwetteren.be/vaarwelpasserelle. Bezorg ons nu je herinneringen via toerisme@wetteren.be!


  lees meer
 • werken Vanaf 20/09: Kapellendries tijdelijk éénrichtingsverkeer
  De nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Schelde is in gebruik. De Vlaamse Waterweg werkt momenteel verder aan de afwerking van het pleintje aan Kapellendries en plant om eind september de passerelle af te breken. De werfzone neemt de helft van de rijbaan op Kapellendries in. Dit gaat gepaard met enkele ingrijpende verkeersmaatregelen, vanaf donderdag 20 september, tot aan de kerstvakantie. Zo wordt op een deel van Kapellendries eenrichtingsverkeer ingevoerd, en wordt het verkeer omgeleid via de Cooppallaan, Damstraat en Zavelstraat. Ook de bussen van De Lijn (34, 37 en belbus 130) volgen deze omleiding.
  lees meer
 • superwetteraar Brochure Vakantiekampen en Kinderopvang 2018

  De gemeente Wetteren organiseert in 2018 opnieuw vakantiekampen en kinderopvang voor kleuters en kinderen van het lager onderwijs. Niet enkel sport en spel komen aan bod, ook creatieve en muzikale activiteiten zitten in het pakket. De nieuwe brochure vind je hierbij.

  Inschrijven kan bij voorkeur online via reservaties.wetteren.be of via het onthaal van de sporthal, Warandelaan 14B (elke weekdag van 9-17u).


  lees meer
 • Opgelet! Snelwegparking voor vrachtwagens E40 afgesloten vanaf 13 september

  Vanaf 13 september, 20 uur 's avonds, gaat in Wetteren de snelwegparking voor vrachtwagens dicht langs de E40 richting kust. Dit geldt voor de vrachtwagenparking langs de E40 richting Gent / de kust (noordoostelijke zijde). Vrachtwagens mogen hier niet langer stilstaan of parkeren. Aanleiding is de toenemende agressie door mensensmokkel en transmigratie. De maatregel geldt gedurende drie maanden.


  lees meer
 • kippen Versoepelde maatregelen tegen ziekte van Newcastle bij pluimvee

  Vanaf 1 september zijn de maatregelen tegen de ziekte van Newcastle bij pluimvee versoepeld. Het is nu voor hobbykwekers mogelijk om, onder strikte voorwaarden, met hun dieren deel te nemen aan tentoonstellingen en andere niet-commerciële verzamelingen.


  lees meer
 • opgelet Vanaf 13/08: Scheldedreef éénrichtingsverkeer naar aanleiding van bouwproject

  Vanaf maandag 13 augustus wordt de Scheldedreef een jaar lang éénrichting, richting Wegvoeringstraat. Deze maatregel kadert in de bouw van een grootschalig appartementencomplex op de hoek van de Scheldedreef en de Wegvoeringstraat. Fietsers richting Scheldekaai moeten een omleiding volgen via de Markt en Rode Heuvel.
  Op 31 augustus en op 10 september wordt de Scheldedreef volledig afgesloten worden wegens grote betonpompwerken en de plaatsing van een torenkraan op de werf.


  lees meer
 • Bodymoves keeps fit

  Wil je op gevarieerde wijze en op muziek al je spieren van je lichaam laten werken dan is deze mix van dans, aerobics, BBB, step, …. iets voor jou.

  Start: donderdag 4 oktober van 14.00 u tot 15.00u

  Prijs: €48,00 voor de reeks


  lees meer
 • Yoga

  Kan jij wel eens wat ontspanning gebruiken na dagen vol met stress en weinig beweging? Dan is Yoga de ideale oplossing! Je komt helemaal tot rust door je overtollige bagage achter je te laten en jouw lichaam sterker, soepeler en vooral gezonder te maken.

  Start: vrijdag 14 september van 9.30u tot 10.30u

  Prijs: €45,00 voor een 10 beurtenkaart ( 6 maand geldig )


  lees meer
 • Energiefit 4/10: gratis energiefit-avond Dakisolatie

  Je dak ‘energiefit’ laten isoleren? Leer het van een architect!

  De Energiefit-avond Dakisolatie in Wetteren heeft plaats op 4 oktober 2018 in LDC ‘de koffiebranderij’, Molenstraat 50 van 19u30 tot 21u00. Inschrijven kan via de website www.eandis.be/energiefit of in het gemeentehuis.

   


  lees meer
 • Start nieuw seizoen Sporten Overdag

  De sportdienst van Wetteren biedt overdag naar jaarlijkse gewoonte een gevarieerde sportmix aan die bijdraagt tot een gezonde en fitte levensstijl. Deze is voor iedereen die zin heeft om in groep te sporten en dit onder professionele begeleiding waarbij plezier en een persoonlijke aanpak vooropstaan. Het wekelijkse programma dat van start gaat op 11/09 en doorlopend is tot eind juni 2019 is terug te vinden op onze website en in de sportbrochure. Daarnaast worden er ook specifieke reeksen georganiseerd, zoals yoga, tai ji, bodymoves en fitness voor 50+.


  lees meer
 • zone 30 Uitgebreide zone 30 in Wetteren

  Meer verkeersveiligheid in het algemeen en extra aandacht voor fietsers, voetgangers en bewoners, dat is het doel van de invoering van de zone 30 in het volledige centrum van Wetteren. Lees verder en kom te weten waarom dit zo belangrijk is, en over welk gebied het precies gaat.

   


  lees meer
 • kaart Publieke inspraak over het plan-MER voor het programma Programmatische Aanpak Stikstof

  Van 16 augustus tot en met 16 oktober kan je de nota inkijken rond de Programmatische Aanpak Stikstof, en je opmerkingen doorgeven.
  De Programmatische Aanpak Stikstof (het PAS-programma) heeft als algemeen doel bij te dragen tot de realisatie van de instandhoudingsdoelstellingen van de Speciale Beschermingszones in Vlaanderen, door een (verdere) daling te realiseren van de stikstofdepositie in de Speciale Beschermingszones.


  lees meer
 • Logo Be Alert BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Registreer je dus snel bij Be-Alert.


  lees meer
 • oplichters aan de lijn Oplichters aan de lijn? Zo kun je ze herkennen!

  U kreeg een mooi aanbod per telefoon, maar u weet niet wie u belde of hoeveel het u kost? Dan is de kans groot dat u werd opgebeld door een oplichter.


  lees meer
 • WP_20180509_11_53_15_Pro Diepenbroekstraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 9 mei

  Op woensdag 9 mei werd een proefopstelling ingevoerd in de Diepenbroekstraat. Verkeer kan via de Oordegemsesteenweg de Diepenbroekstraat niet meer in- of uitrijden. Fietsers kunnen wel door. Deze proefopstelling loopt tot het einde van het jaar en wordt continu geëvalueerd. Zo wordt de smalle straat een stuk veiliger voor fietsers en voetgangers. Bovendien raakten de wortels van de prachtige eiken beschadigd door het verkeer.


  lees meer
 • verkeersbord Stooktestraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 19 februari
  De Stooktestraat is niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer door middel van een proefopstelling. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod in de straat.
  Op vandaag staan de schoolbussen van het Scheppersinstituut te wachten op de Cooppallaan. Dit leidt tot verkeershinder en is niet veilig. De school is gestart met de aanleg van een busparking aan de achterzijde van hun perceel. Leerlingen zullen in de toekomst (begin 2019) door de schoolbus afgezet en opgehaald worden langs de Stooktestraat.
  Om een vlotte en veilige doorgang voor de schoolbussen te verzekeren, wordt daarom vanaf de krokusvakantie 2018 een proefopstelling ingevoerd waarbij doorgaand verkeer in de Stooktestraat onmogelijk wordt. Fiets- en bromfietsen kunnen wel nog door.
  lees meer
 • info Enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (SILC)

  EU-SILC (European Union – Statistics on Income and Living Conditions) is een enquête naar inkomens en levensomstandigheden en een belangrijk instrument om zowel op Belgisch als op Europees niveau armoede en sociale uitsluiting in kaart te brengen. Ook in Wetteren zullen ze hiervoor enkele huishoudens bevragen.


  lees meer
 • Jobs in Wetteren Jobs in Wetteren

  Zoek je werk in eigen streek? Kijk dan op jobsinwetteren.be!


  lees meer
 • Wegenwerken & Verkeershinder Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.


  lees meer
 • meer nieuws