Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 12.12 12/12: Infoavond Verhuren zonder zorgen AFGELAST

  Afgelasten van info-avond 12.12.2017 verhuren zonder zorgen

  Wegens het winterse weer wordt de info-avond ‘verhuren zonder zorgen’, welke normaal vanavond zou doorgaan te Wetteren, afgelast. We kregen gisteren en vandaag al een aantal annuleringen van ingeschrevenen binnen. Daarnaast verwachten we mogelijks ook problemen met sprekers die niet of niet tijdig aanwezig kunnen zijn.

  We prikken echter graag meteen een nieuwe datum : dinsdag 6 februari 2018. Opnieuw te Wetteren, zaal De Poort (polyvalente zaal en foyer) Markt 27. Onthaal vanaf 19u, aanvang van de avond 19u30.  

  Personen die zich inschreven voor deze avond worden/werden opgebeld en gemaild. Ze zullen eveneens binnenkort een mail ontvangen om in te schrijven voor deze nieuw geplande info-avond.

  Deze info-avond wordt eveneens ook aangekondigd via de website en nieuwsbrief van Woonplus. Hou dus zeker www.woonplus-lww.be in de gaten.

  Onze excuses voor het ongemak.

 • 11.12 Winter in Wetteren: strooiplan

  Voor kinderen is er niets leuker dan spelen in de sneeuw, maar sneeuw en vrieskou zorgen soms ook voor ellende. Het gemeentelijk magazijn beschikt over de nodige middelen om sneeuw en ijzel te bestrijden: een grote zoutstrooier, een kleine natzoutstrooier, een kleine tractor met borstel, grote tractor met sneeuwschuif, een bobcat en 90 ton zout! Dit zout wordt gebruikt om de voetpaden langs de gemeentelijke gebouwen, centrumstraten en invalswegen te strooien.

 • 11.12 Sneeuwval in Wetteren - update strooidiensten en verkeershinder

  Net zoals in de rest van Vlaanderen is er door de sneeuwval ook in Wetteren sterke verkeershinder. De strooidiensten doen hun uiterste best om alles sneeuwvrij te krijgen maar door de aanhoudende sneeuwval lukt het niet om de volledige strooiroute sneeuwvrij te krijgen. Daardoor is er beslist van de strooiroute te beperken tot de belangrijkste wegen. Hiermee bedoelen we de Zuiderdijk (deel politie en brandweer), Aard, Scheldekaai, Scheldedreef, Molenstraat, Jan Broeckaertlaan, Stationsplein, Nieuwstraat en de Koningin Astridlaan. Alsook Serskampsteenweg, Smetledesteenweg, Oordegemsesteenweg, Laarnesteenweg, Cooppallaan en de Wetterensteenweg.

  Andere grote toegangswegen zoals de Noord- en Zuidlaan, de Scheldebrug en zo behoren toe aan het Agentschap Wegen en Verkeer.

  Beperk je verplaatsingen tot een minimum! Ook voor deze namiddag worden nog hevige sneeuwbuien verwacht.

  Stel verplaatsingen uit. Moet je toch nog de baan op, pas dan je snelheid aan en hou voldoende afstand.

 • 11.12 Ook vannacht blijven onze strooidiensten paraat

  Ook na middernacht worden nog stevige sneeuwbuien verwacht. Onze medewerkers van de strooidienst blijven daarom de ganse nacht aan het werk om de wegen tegen morgenvroeg enigszins berijdbaar te krijgen.

  Momenteel worden enkele de prioritaire wegen en hoofdwegen gestrooid (zie vorig bericht).

  Voor wie toch de weg op moet. Hou het zeker voorzichtig.

  Denk ook aan de voetgangers en probeer in de mate van het mogelijke de voetpaden sneeuwvrij te houden. Maak voor de voetgangers een doorgang, en leg de overtollige sneuw op de rand van het voetpad. Tracht de straatkolken vrij te houden zodat een mogelijke waterafvoer niet verhinderd wordt. Gooi zeker de overtollige sneeuw niet op de rijweg. Hierdoor wordt de rijweg weer, ondanks de inspanningen, gevaarlijk voor de andere weggebruikers.

 • 07.12 De sportraad zoekt kampioenen!

  Op woensdag 20 december organiseert de Sportraad in CC De Poort traditiegetrouw de huldiging van de meest markante Wetterse sportfiguren en -verenigingen van het afgelopen jaar. Nomineer jij ook iemand die in aanmerking komt en aan de voorwaarden voldoet?

 • 07.12 Bij ons is iedereen een Belangrijke Wetteraar!

  In februari 2018 vertrekken de Wetterse gemeentediensten uit het verouderde en te kleine gemeentehuis op de hoek van de Markt en de Kerkstraat. Vanaf 5 februari kan je terecht in het Gemeentehuis, een nieuw gebouw op Rode Heuvel, tussen kerk en Schelde. Dit is echter meer dan zomaar een verhuis! De verhuis gaat immers gepaard met een heel nieuw soort dienstverlening. Het doel is: tevreden inwoners én tevreden medewerkers, want bij ons is iedereen een Belangrijke Wetteraar!

 • 07.12 Nieuwe ‘Parking Scheldekaai’

  Aan de Scheldekaai ligt een gloednieuwe parking met 142 publieke plaatsen. Tot het einde van 2017 is deze parking nog gratis toegankelijk voor iedereen. De poorten staan open van 7u tot 23u. Inrijden kan je enkel tijdens deze uren, uitrijden kan altijd. Vanaf 2 januari 2018 wordt de parking betalend tussen 9u en 18u, net zoals het bovengronds parkeren. De eerste twee uur blijven echter steeds gratis. Je kan betalen door een ticketje te nemen of door een dag- of nachtabonnement te kopen.
  Vanuit de parking kan je met de trap of de lift naar Rode Heuvel, naar de Marktdreef of naar de Scheldekaai. Minder goed te been? Neem dan de lift naar Rode Heuvel, dan moet je geen trappen meer nemen tot aan het Gemeentehuis of zelfs tot aan de Markt!

 • 04.12 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in november aangekocht heeft.

 • 29.11 Wetteren is 30!

  Meer verkeersveiligheid in het algemeen en extra aandacht voor fietsers, voetgangers en bewoners, dat is het doel van de invoering van een zone 30 in het volledige centrum van Wetteren.

 • 21.11 Kerstmarkt op de Markt

  Dit jaar maken we het extra gezellig in Wetteren. Op 16 en 17 december bouwen we Wetteren om tot een heus sprookjesdorp. Het wordt een uitzonderlijke kerstmarkt met maar liefst 40 verschillende standen.

 • 17.11 UiTPAS Dender

  Ontdek nu ook in onze regio de voordelen van UiTPAS.
  UiTPAS is een spaarkaart voor vrije tijd. Iedereen kan de UiTPAS gebruiken voor cultuur, sport en ontspanning: film, toneel, dans, sportclub, cursussen ... Bij elke activiteit spaar je punten. Die punten kan je ruilen voor gratis tickets, kortingen of andere cadeaus.

 • 17.11 Wetteren heeft gespetterd! Uitslag tombola

  Iedereen die in november naar het overdekt zwembad kwam kon deelnemen aan de tombola om gratis zwembeurten te winnen.

   
   
 • 16.11 Groepsaankoop elektrische wagens

  Wil jij ook voordelig en ecologisch rijden met de wagen van de toekomst? Grijp dan nu je kans en koop een elektrische wagen met een korting tot 26% (incl. Vlaamse premie en afhankelijk van het model)! Bovendien is een elektrische wagen goedkoper in gebruik.

 • 14.11 Identificatie en registratie van katten verplicht vanaf 1 november

  Vanaf 1 november 2017 moeten alle katten geïdentificeerd (gechipt) en geregistreerd zijn. Dit betekent dat elke kat dan, voor ze 12 weken oud is en in elk geval voor verhandeling, geïdentificeerd is en geregistreerd moet worden in de centrale databank CatID. Onder verhandelen wordt ook het 'gratis weggeven' verstaan. In dit geval geldt ook de verplichte sterilisatie of castratie.

 • 06.11 Geen bladkorven meer, maar bigbags

  De herfst is volop in het land. Bladeren en vruchten van bomen op openbaar domein vallen niet alleen op straat, maar kunnen ook in particuliere tuinen terecht komen. In het verleden werden bladkorven geplaatst, die spijtig genoeg vaak als opslagplaats voor sluikstort werden gebruikt. Vanaf dit jaar kan je een bigbag aanvragen om bladafval van bomen op openbaar domein in te deponeren.

 • 05.11 Ligt jouw perceel in jachtgebied?

  Heel wat tuinen of andere eigendommen liggen in jachtgebied, zonder dat de eigenaars daar zelf van op de hoogte zijn. Via www.geopunt.be kan je dit nakijken.

 • 04.11 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Wetteren gebruikte tijdens de treinramp Domino. Binnenkort wordt dit systeem vervangen door Be-Alert.

 • 01.11 Online inschrijvingen Vrijetijdsdiensten

  Elke schoolvakantie organiseren de Sportdienst en zwembad De Warande tal van activiteiten. Klik hier voor de online inschrijvingen en meer info.

   

 • 16.10 Vrijetijdsaanbod en Kinderopvang schoolvakanties 2017.

  Weet jij al wat te doen in het najaar tijdens de schoolvakanties? Er zijn nog plaatsen vrij voor diverse activiteiten!

  In de brochure onderaan dit bericht vind je alle info terug over sportkampen, taalkampen, creatieve kampen, privé-initiatieven,… Kortom voor elk wat wils!

  Om in te schrijven: klik hier!

 • 07.09 Nieuwjaarsreceptie

  De eerste afspraak voor 2018 is een feit. Op zondag 7 januari 2018 klinken we graag met jullie op het nieuwe jaar.

   

 • 23.07 31/07: start proefopstelling eenrichtingsverkeer Bloemluststraat

  Op maandag 31 juli start een proefopstelling waarbij de verkeerscirculatie in de Bloemluststraat en het Molenstraatje wijzigt. Bedoeling is om de verkeerssituatie veiliger te maken. De Bloemluststraat wordt enkele richting tussen de Zuidlaan en het Molenhoekje, richting Molenakkerweg/Molenhoekje. Het Molenhoekje wordt enkele richting, richting Zuidlaan. De Bloemluststraat kan je dan enkel nog inrijden vanop de Zuidlaan. Fietsers en bromfietsers klasse A kunnen wel in beide richtingen rijden. De proefopstelling start op maandag 31 juli 2017 en loopt gedurende vier maanden. Binnen deze periode evalueren we de proefopstelling continu.

 • 27.06 Particulier autodelen in Wetteren
  Heb je geen auto maar heb je er wel af en toe een nodig? Of heb je een auto maar gebruik je hem niet zo veel? Neem dan een kijkje op www.degage.be ! In Wetteren is er al één deelauto beschikbaar. Autodelen is goed voor jouw portemonnee, en je draagt bij tot minder auto's en meer buurt.
 • 08.06 Woensdag Fietsdag !

  Sneller, handiger, gezonder … doe je voordeel met de fiets. Eén dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. Woensdagfietsdag.be geeft je net dat trapje extra, met supportersploegen, beloningsbadges, tips en prijzen. De echte VeloVedet? Dat ben jij!
  Ook onze gemeente doet mee! Schrijf je in op woensdagfietsdag.be, haal je fietsplaatje af aan het onthaal van het gemeentehuis, en word lid van het grootste peloton van Vlaanderen! #GoWithTheVelo

 • 05.03 Start heraanleg N9 - doortocht in Oordegem
  Op 27 februari 2017 zijn de werken langsheen de N9 in Oordegem gestart. Tot op heden kon het verkeer zowel richting Aalst als Wetteren door. Vanaf 2 mei zal enkel de rijrichting Aalst beschikbaar zijn.

  Fase 2b gaat dan van start: er wordt een voetpad, fietspad, veiligheidsstrook en rijweg aangelegd aan de zuidzijde van de weg.
  Verkeer richting Wetteren zal omgeleid worden via Papegem, Impe, Smetlede en Wetteren. Het omleidingsplan kan u onderaan downloaden.


  U kan alle info over deze werken vinden op de website van het agentschap Wegen en Verkeer.
 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.