Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 31.08 Online inschrijvingen Vrijetijdsdiensten

  Klik hier voor de online inschrijvingen van activiteiten van de sportdienst: watergewenning, sportkampen, waterspeeldorp, de twee taalkampen die in de sporthal plaatsvinden, Doedeliedoe,...

  Om in te schrijven voor speelplein en creatieve themakampen, klik op deze link

 • 11.08 Nieuw sportprogramma 2017-2018

  Het nieuwe sportprogramma 2017-2018 is klaar. Vanaf nu is het verkrijgbaar aan de balie van de sporthal.

 • 10.08 Asfalteringswerken Nieuwstraat, Jan Broeckaertlaan en Lege Weg

  In de tweede week van augustus (van 8 tot 11 augustus) krijgen de Nieuwstraat, de Jan Broeckaertlaan en de Lege Weg een nieuwe asfaltlaag. Eerst wordt het huidige wegdek afgefreesd en vervolgens wordt een nieuwe laag asfalt gegoten.

 • 09.08 Asfalteringswerken Wegvoeringstraat-Kapellestraat

  Van 11 augustus tot en met 16 augustus krijgt het kruispunt van de Wegvoeringstraat met de Kapellestraat alsook het gedeelte van de Kapellestraat tussen de Wegvoeringstraat en de Putstraat een nieuwe laag asfalt. Eerst wordt de oude asfaltlaag afgefreesd en vervolgens wordt dan de nieuwe asfaltlaag geplaatst.

 • 08.08 Vacature Deskundige Secretariaat

  Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds contractueel Deskundige Secretariaat (B1-B3) aan te werven.

  Lees snel het informatiebericht in bijlage en solliciteer tot en met 10 september 2017.

 • 07.08 Vacature Deskundige Databeheer en Veiligheidsconsulent

  Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds statutair Deskundige Databeheer en Veiligheidsconsulent (B1-B3) aan te werven.

  Lees snel het informatiebericht in bijlage en solliciteer tot en met 15 september 2017.

 • 06.08 Vacature Landschapsarchitect-Werkleider

  Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds statutair Landschapsarchitect-Werkleider (B1-B3) aan te werven.

  Lees snel het informatiebericht in bijlage en solliciteer tot en met 15 september 2017.

 • 04.08 Zomerse openingsdagen

  Tijdens juli en augustus hebben deze gemeentediensten aangepaste zomerse openingsdagen.

 • 04.08 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in juli aangekocht heeft.

 • 03.08 Wetteren Zomert!

  Wetteren zomert! biedt vier maanden lang een zomers programma vol theater, kermis, dorps- en buurtfeesten, muziek, fiets- en wandeltochten, rommelmarkten, expo en museumbezoek en nog veel meer. En dit alles in Wetteren. Het omvat zowel het aanbod vanuit de gemeentediensten als het aanbod van de Wetterse verenigingen. Traditie en experiment wisselen elkaar af en zorgen voor een zomer vol beleving, amusement en plezier.

 • 03.08 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Wetteren gebruikte tijdens de treinramp Domino. Binnenkort wordt dit systeem vervangen door Be-Alert.

 • 02.08 Schoolomgeving Scheppers wordt duidelijker en veiliger !

  Langs de Cooppallaan wordt de schoolomgeving ter hoogte van het Scheppersinstituut heringericht. Er komt één centrale oversteekplaats. De andere oversteekplaatsen worden, net als de verkeerslichten, verwijderd.

 • 31.07 Kermis 2017: 11 te gekke dagen

  Kermis, dat staat gelijk aan plezier en vertier. Voor onze Kermis komen ze van ver daar buiten naar hier! Ook benieuwd naar wat er op het programma staat?

   

 • 30.07 Open Monumentendag in Wetteren

  Op zondag 10 september vieren we Open Monumentendag. Net als de rest van Vlaanderen toont Wetteren ook ditmaal het beste wat het te bieden heeft.

   

 • 29.07 Bloementapijt – De Rechtvaardige Rechters in bloei

  Van 14 t.e.m. 17 september 2017 moet je op de Markt van Wetteren zijn. Het Bloementapijt 2017, De Rechtvaardige Rechters in Bloei, is een uniek bloementapijt van maar liefst 750 m². Bloemen en planten brengen het gestolen paneel in volle glorie terug!

  Mogen we jou ook verwelkomen? Neem zeker ook een kijkje op ons facebookevenement

 • 27.07 Laarnesteenweg: wijziging snelheidsregime

  Het snelheidsregime op de Laarnesteenweg is gewijzigd. Vroeger reed je binnen bebouwde kom 70 km/u, nu geldt het algemene snelheidsregime van een bebouwde kom, namelijk 50 km/u. Buiten bebouwde kom mag je wel 70 km/u rijden. Alle verkeersborden 70 km/u zijn overbodig en dus ook verwijderd (50km/u is de algemene regel binnen bebouwde kom, 70km/u is de algemene regel buiten bebouwde kom). De grens van de bebouwde kom ligt ter hoogte van de Zavelstraat.
  De kaart geeft een overzicht. 

 • 26.07 De Warmste Vrijwilliger!

  Ken jij iemand die zich vrijwillig inzet voor mensen die het moeilijker hebben? Of ben je zelf zo’n échte goedzak? Nomineer dan jezelf, je vriend of vriendin, buur, begeleider, leraar … voor zaterdag 7 oktober 2017.

 • 25.07 Ontwerp het logo van de jeugdraad!

  De Wetterse jeugdraad is op zoek naar een nieuw logo en heeft daarbij hulp nodig.  Ben je creatief en wil je een waardebon van 100 euro verdienen? Maak dan het nieuwe logo van de jeugdraad!

 • 24.07 Vrijetijdsaanbod en Kinderopvang schoolvakanties 2017.

  Weet jij al wat te doen deze zomer? Er zijn nog plaatsen vrij voor de zomeractiviteiten!

  In de brochure onderaan dit bericht vind je alle info terug over DoedelieDoe, sportkampen, taalkampen, creatieve kampen, het speelplein Wesp, de opvangmogelijkheden in de Ibo’s, privé-initiatieven,… Kortom voor elk wat wils!

  Om in te schrijven: klik hier!

 • 23.07 Wijziging mailadres politie en openingsuren wijk Laarne en Wichelen

  Opgelet! De politie wijzigde onlangs haar e-mailadres. Ook de openingsuren van de wijkposten Laarne en Wichelen zijn veranderd.

 • 23.07 31/07: start proefopstelling eenrichtingsverkeer Bloemluststraat

  Op maandag 31 juli start een proefopstelling waarbij de verkeerscirculatie in de Bloemluststraat en het Molenstraatje wijzigt. Bedoeling is om de verkeerssituatie veiliger te maken. De Bloemluststraat wordt enkele richting tussen de Zuidlaan en het Molenhoekje, richting Molenakkerweg/Molenhoekje. Het Molenhoekje wordt enkele richting, richting Zuidlaan. De Bloemluststraat kan je dan enkel nog inrijden vanop de Zuidlaan. Fietsers en bromfietsers klasse A kunnen wel in beide richtingen rijden. De proefopstelling start op maandag 31 juli 2017 en loopt gedurende vier maanden. Binnen deze periode evalueren we de proefopstelling continu.

 • 18.07 Gemeentehuis aan de Schelde

  Rond de jaarwisseling verhuizen de administratieve diensten van de gemeente naar Rode Heuvel, het nieuwe plein tussen Markt en Schelde. Dit plein wordt een knooppunt voor fietsers en voetgangers, een ontmoetingsplaats voor inwoners en bezoekers van Wetteren. Er komen niet alleen appartementen, een nieuwe horeca-zaak en een ondergrondse parking maar ook enkele openbare diensten en de administratieve diensten van de gemeente Wetteren.

 • 15.07 03/07: start proefopstelling Peperstraat - gemeentelijk magazijn en handelszaken blijven bereikbaar

  Op maandag 3 juli start een proefopstelling waarbij de verkeerscirculatie in de Peperstraat en het Peperstraatje wijzigt. Zowel de Peperstraat als het Peperstraatje worden doodlopende straten voor auto’s en vrachtwagens. Fietsers en bromfietsen klasse A kunnen nog doorrijden. Op het einde van het Peperstraatje wordt de weg afgesloten met blokken. Verkeer van en naar de Peperstraat rijdt via de rotonde aan de Nieuwe Brug, verkeer van en naar het Peperstraatje rijdt via de Cooppallaan. Het gemeentelijk magazijn en de handelszaken blijven tijdens deze proefopstelling bereikbaar via de rotonde aan de Peperstraat. De proefopstelling start op maandag 3 juli 2017 en loopt gedurende vier maanden. Binnen deze periode evalueren we de proefopstelling continu.

 • 14.07 Nieuwe toeristische brochure: 'Beleef Wetteren, Wichelen en Laarne'

  Toerisme Wetteren, Wichelen en Laarne hebben een nieuwe gezamenlijke brochure. Kom naar het toeristisch infokantoor van Toerisme Wetteren (Markt 23) en ontdek wat deze gemeenten allemaal te bieden hebben.

 • 13.07 Tijdelijk geen asbestinzameling via recylagepark

  Verko informeert dat er vanaf 3 juli tot 4 september geen asbestinzameling mogelijk is via de recyclageparken van de regio Dendermonde-Wetteren. De huidige maatregelen om de gezondheid van het personeel bij deze specifieke recyclage te garanderen volstaan jammer genoeg niet en moeten herbekeken en geoptimaliseerd worden.

   

 • 27.06 Particulier autodelen in Wetteren
  Heb je geen auto maar heb je er wel af en toe een nodig? Of heb je een auto maar gebruik je hem niet zo veel? Neem dan een kijkje op www.degage.be ! In Wetteren is er al één deelauto beschikbaar. Autodelen is goed voor jouw portemonnee, en je draagt bij tot minder auto's en meer buurt.
 • 27.06 Speelstraten zomer 2017
  In onze gemeente worden enkele straten tijdens de zomervakantie ingericht als speelstraat. Een speelstraat wordt voorbehouden voor spelende kinderen. Voertuigen mogen er enkel stapvoets door. Volgende straten worden deze zomervakantie ingericht als speelstraat: Hamstraat, Jabekestraat (tussen Lege Weg en Dendermondsesteenweg), Roosbroeklaan (doodlopend deel), Schuttersveld, Parklaan, Populierenlaan (tussen huisnummer 90 en 104), en Lindenlaan – Olmenlaan – Esdoornlaan (enkel van zaterdag 15 juli t.e.m. zondag 6 augustus).
 • 20.06 Wat te doen bij warm weer? “Wees voorbereid en zorg voor anderen”

  Die warme dagen. We verlangen er met zijn allen elk jaar opnieuw naar. Maar dat lekkere weer heeft soms minder prettige gevolgen. Want elk jaar sterven nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Stevige zonnestralen op komst? Bereid je goed voor en breng tijdens deze periode een extra bezoekje aan alleenwonende ouderen of chronisch zieken.  

 • 15.06 Tips voor de start van een zorgeloze reis

  Vanaf 7 april 2017 gelden voor Belgen en EU-onderdanen die de Schengenzone willen verlaten of wensen te betreden, strengere grenscontroles op de luchthavens, in de zeehavens en in de treinstations met internationale verbindingen!

 • 15.06 Zelf aan de slag met de BOBtail!

  Ook tijdens de zomermaanden zijn we wel eesn op zoek naar een BOB. Van onze politiezone (Wetteren/Laarne/Wichelen) mag BOB ook deze zomer gerust meedrinken. Als hij of zij zich maar aan de BOBtails houdt.

 • 15.06 Vakantietoezicht: meld je afwezigheid tijdig aan de politie!

  Voor inbrekers is de vakantieperiode interessant. Veel mensen zijn op reis en hebben hun woning niet zo goed beveiligd achtergelaten. Schrik potentiële dieven af en gebruik de diefstalpreventietips op onze website www.lokalepolitie.be/5438.

 • 12.06 Zoek het boek!

  Haal je beste speurneus boven! Bib-bezoekers uit de regio kunnen deze zomer zelf detective spelen. Elke week verstoppen we een dummy-boek in de etalage van een winkel uit de streek. Wie als eerste dit dummy-boek kan vinden, mag het komen inruilen tegen een echt exemplaar in de bib. 

 • 09.06 Nieuwe wandel- en fietskaart Bloeiend Oost-Vlaanderen.

  Een nieuwe, uitgebreide toeristische kaart met 5 fietsroutes en 3 wandelroutes in de sierteeltstreek is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij onze dienst Toerisme (Markt 23, Wetteren).

  Spring dus gerust eens binnen en maak kennis met de sierteelt, een boeiend stukje Oost-Vlaams erfgoed!


 • 08.06 Woensdag Fietsdag !

  Sneller, handiger, gezonder … doe je voordeel met de fiets. Eén dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. Woensdagfietsdag.be geeft je net dat trapje extra, met supportersploegen, beloningsbadges, tips en prijzen. De echte VeloVedet? Dat ben jij!
  Ook onze gemeente doet mee! Schrijf je in op woensdagfietsdag.be, haal je fietsplaatje af aan het onthaal van het gemeentehuis, en word lid van het grootste peloton van Vlaanderen! #GoWithTheVelo

 • 05.06 Scheldekaai terug open vanaf 22 mei

  Sinds januari 2017 voert Waterwegen en Zeekanaal NV funderingswerken onder de grond uit voor de nieuwe fiets- en voetgangersbrug. Deze funderingswerken zullen vroeger beëindigd zijn dan gepland. Vanaf maandag 22/5 zal de Scheldekaai terug open zijn voor verkeer. Het voetpad wordt in de maand juni afgewerkt.

 • 08.05 Vacature: brandweerman-vrijwilliger

  De hulpverleningszone Zuid-Oost groepeert de 9 brandweerposten van Aalst, Denderleeuw, Erembodegem, Geraardsbergen, Lede, Moorsel, Ninove, Wetteren en Wichelen en werft binnenkort 35 brandweerman-vrijwilligers aan voor verschillende posten.

  Lees snel het infobericht en solliciteer ten laatste op 1 oktober 2017.

 • 05.03 Start heraanleg N9 - doortocht in Oordegem
  Op 27 februari 2017 zijn de werken langsheen de N9 in Oordegem gestart. Tot op heden kon het verkeer zowel richting Aalst als Wetteren door. Vanaf 2 mei zal enkel de rijrichting Aalst beschikbaar zijn.

  Fase 2b gaat dan van start: er wordt een voetpad, fietspad, veiligheidsstrook en rijweg aangelegd aan de zuidzijde van de weg.
  Verkeer richting Wetteren zal omgeleid worden via Papegem, Impe, Smetlede en Wetteren. Het omleidingsplan kan u onderaan downloaden.


  U kan alle info over deze werken vinden op de website van het agentschap Wegen en Verkeer.
 • 23.02 Enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (SILC)

  EU-SILC (European Union – Statistics on Income and Living Conditions) is een enquête naar inkomens en levensomstandigheden en een belangrijk instrument om zowel op Belgisch als op Europees niveau armoede en sociale uitsluiting in kaart te brengen. Ook in Wetteren zullen ze hiervoor enkele huishoudens bevragen.

 • 01.01 Begeleide Floraliënfietstochten op 28 mei, 25 juni, 30 juli en 17 september 2017

   

  In Wetteren kan je nog steeds de sierteelt actief beleven tijdens onze fleurige Floraliëntochten. Vanaf mei 2017 gaan de begeleide tochten met onze erkende gidsen weer van start. We geven je de kans om prachtige locaties van Wetteren en omstreken te ontdekken. Een bezoek aan een gespecialiseerd sierteeltbedrijf is hierbij inbegrepen.

 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.