Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 18.10 Loket Burgerzaken uitzonderlijk gesloten

  Op vrijdag 20 oktober is het loket Burgerzaken uitzonderlijk gesloten.

 • 18.10 20/10: Dag van de Jeugdbeweging in Wetteren

  Het is een traditie geworden: de Wetterse jeugdraad en de gemeente Wetteren zetten de leden en leiding van de Wetterse jeugdwerkinitiatieven in de bloemetjes op de 'Dag van de Jeugdbeweging'. Ook dit jaar zijn de jeugdbewegingsjongeren ’s morgens welkom aan de jeugddienst voor een heerlijk ontbijt.

 • 17.10 Nieuwe ‘Parking Scheldekaai’
  Aan de Scheldekaai ligt een gloednieuwe parking met 142 publieke plaatsen. Tot het einde van 2017 is deze parking nog gratis toegankelijk voor iedereen. De poorten staan open van 7u tot 23u. Inrijden kan je enkel tijdens deze uren, uitrijden kan altijd. Vanaf 2 januari 2018 wordt de parking betalend tussen 9u en 18u, net zoals het bovengronds parkeren. De eerste twee uur blijven echter steeds gratis. Je kan betalen door een ticketje te nemen of door een dag- of nachtabonnement te kopen.
  Vanuit de parking kan je met de trap of de lift naar Rode Heuvel, naar de Marktdreef of naar de Scheldekaai. Minder goed te been? Neem dan de lift naar Rode Heuvel, dan moet je geen trappen meer nemen tot aan het Gemeentehuis of zelfs tot aan de Markt!
 • 16.10 Sluitingsdagen gemeentediensten in november

  Alle gemeentediensten zullen gesloten zijn op 1, 2 en 11 november.
  Op 3 november sluiten ook de technische dienst en de jeugddienst.

 • 16.10 Geen bladkorven meer, maar bigbags

  De herfst is volop in het land. Bladeren en vruchten van bomen op openbaar domein vallen niet alleen op straat, maar kunnen ook in particuliere tuinen terecht komen. In het verleden werden bladkorven geplaatst, die spijtig genoeg vaak als opslagplaats voor sluikstort werden gebruikt. Vanaf dit jaar kan je een bigbag aanvragen om bladafval van bomen op openbaar domein in te deponeren.

 • 16.10 Vrijetijdsaanbod en Kinderopvang schoolvakanties 2017.

  Weet jij al wat te doen in het najaar tijdens de schoolvakanties? Er zijn nog plaatsen vrij voor diverse activiteiten!

  In de brochure onderaan dit bericht vind je alle info terug over sportkampen, taalkampen, creatieve kampen, privé-initiatieven,… Kortom voor elk wat wils!

  Om in te schrijven: klik hier!

 • 15.10 28 oktober 2017: Brevetzwemmen in De Warande

  Zwemkriebels?
  Kom dan op zaterdag 30 oktober brevetzwemmen! Dat kan tussen 9.00 en 11.30 uur.
  Inschrijven is niet nodig. Je betaalt de gewone inkomprijs.

 • 11.10 November = zwemmaand! Wetteren Spettert

  Waterratten opgelet! In november zal Wetteren spetteren! In zwembad De Warande valt er vanalles te beleven, voor jong en oud, sportieveling of levensgenieter. We beginnen met een Waterspeeldorp voor de kleuters en lagere schoolkinderen, op 3 november. Later volgen ook nog een kleuterspeelvoormiddag, ontbijtzwemmen, koffiezwemmen, kermiszwemmen, G-zwemmen, Start to swim en wedstrijdzwemmen voor kinderen.
  Duid nu al met stip aan in je agenda: Afterworkswim op 10 november vanaf 19 uur! Lees verder voor meer details.

 • 08.10 24/10: Tot Dinsdag... in Kortenbos

  Op 24 oktober komt het college van burgemeester en schepenen naar Massemen. Ze doen dit om te luisteren naar vragen, opmerkingen en suggesties die het buurtleven aangenamer kunnen maken.
  Het gaat om het deel van Massemen vanaf de Massemsesteenweg, en alle straten langs de kant van Kortenbos. De andere kant van Massemen (kant Lambroek) kwam in de vorige jaren al aan bod.

 • 03.10 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in september aangekocht heeft.

 • 02.10 Vacature Departementshoofd Stadsontwikkeling (A4a-A4b)

  Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds statutair Departementshoofd Stadsontwikkeling (A4a-A4b) aan te werven.

 • 02.10 Vacature Administratief Medewerker Burgerzaken

  Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds contractueel Administratief Medewerker Burgerzaken (C1-C3) aan te werven.

  Lees snel het informatiebericht en solliciteer tot en met vrijdag 20 oktober 2017.

 • 02.10 Vacature Technisch Beambte (E1-E3)

  Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds contractueel Technisch Beambte (E1-E3) aan te werven.

  Lees snel het informatiebericht en solliciteer tot en met 23 oktober 2017.

 • 01.10 Vernieuwing rijopleiding vanaf 1 oktober

  Vanaf 1 oktober is er extra vorming nodig voor zowel begeleider en leerling-bestuurder. 
  Alle info vind je op www.rijbewijzer.be  De handige Rijbewijzer app helpt je op weg.

 • 01.10 Online toegang tot gegevens en attesten van Rijksregister

  Mijn DOSSIER is het Nationale e-loket van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken dat je digitaal toegang geeft tot jouw persoonlijk dossier in het Rijksregister.

  De applicatie kreeg een grondige make-over en extra toepassingen. Met je elektronische identiteitskaart (eID) en een kaartlezer kan je aan de slag. Handig voor bijvoorbeeld een adreswijziging, een attest van gezinssamenstelling, ...

  Bekijk zeker het filmpje.

 • 20.09 UiTPAS Dender

  Ontdek nu ook in onze regio de voordelen van UiTPAS.
  UiTPAS is een spaarkaart voor vrije tijd. Iedereen kan de UiTPAS gebruiken voor cultuur, sport en ontspanning: film, toneel, dans, sportclub, cursussen ... Bij elke activiteit spaar je punten. Die punten kan je ruilen voor gratis tickets, kortingen of andere cadeaus.

 • 18.09 Victor Van Sandelaan = eerste fietsstraat in Wetteren!

  In de Victor Van Sandelaan krijgen fietsers absolute prioriteit in het straatdeel tussen het station en de IJzeren Brug. Fietsers mogen in beide richtingen rijden en auto’s mogen fietsers nooit inhalen.

 • 08.09 Jobs in Wetteren!

  Zoek je een job bij een Wetters bedrijf? Surf dan naar http://jobsinwetteren.be. Daar vind je een overzicht van bedrijven uit Wetteren die op zoek zijn naar nieuwe mensen. Ontdek de vele openstaande vacatures en ga aan de slag in de gemeente van jouw hart.

 • 08.09 Bomenhoroscoop

  Rozen verwelken, bloemen vergaan ... maar onze bomen blijven op de Markt staan. De Markt is ondertussen bloemenvrij, maar de bomen hebben we mooi laten staan. Heb jij de boom die past bij jouw persoonlijkheid al gevonden op de Markt te Wetteren?

 • 08.09 Data kerstmarkt bekend

  Ho Ho Ho .. we kunnen beginnen aftellen! Op zaterdag 16 en zondag 17 december is het Kerstmarkt op de Markt in Wetteren.

 • 07.09 Nieuwjaarsreceptie

  De eerste afspraak voor 2018 is een feit. Op zondag 7 januari 2018 klinken we graag met jullie op het nieuwe jaar.

   

 • 24.08 Online inschrijvingen Vrijetijdsdiensten

  Klik hier voor de online inschrijvingen van activiteiten van de sportdienst die in de sporthal plaatsvinden.

  Om in te schrijven voor creatieve themakampen, klik op deze link

 • 03.08 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Wetteren gebruikte tijdens de treinramp Domino. Binnenkort wordt dit systeem vervangen door Be-Alert.

 • 23.07 31/07: start proefopstelling eenrichtingsverkeer Bloemluststraat

  Op maandag 31 juli start een proefopstelling waarbij de verkeerscirculatie in de Bloemluststraat en het Molenstraatje wijzigt. Bedoeling is om de verkeerssituatie veiliger te maken. De Bloemluststraat wordt enkele richting tussen de Zuidlaan en het Molenhoekje, richting Molenakkerweg/Molenhoekje. Het Molenhoekje wordt enkele richting, richting Zuidlaan. De Bloemluststraat kan je dan enkel nog inrijden vanop de Zuidlaan. Fietsers en bromfietsers klasse A kunnen wel in beide richtingen rijden. De proefopstelling start op maandag 31 juli 2017 en loopt gedurende vier maanden. Binnen deze periode evalueren we de proefopstelling continu.

 • 15.07 03/07: start proefopstelling Peperstraat - gemeentelijk magazijn en handelszaken blijven bereikbaar

  Op maandag 3 juli start een proefopstelling waarbij de verkeerscirculatie in de Peperstraat en het Peperstraatje wijzigt. Zowel de Peperstraat als het Peperstraatje worden doodlopende straten voor auto’s en vrachtwagens. Fietsers en bromfietsen klasse A kunnen nog doorrijden. Op het einde van het Peperstraatje wordt de weg afgesloten met blokken. Verkeer van en naar de Peperstraat rijdt via de rotonde aan de Nieuwe Brug, verkeer van en naar het Peperstraatje rijdt via de Cooppallaan. Het gemeentelijk magazijn en de handelszaken blijven tijdens deze proefopstelling bereikbaar via de rotonde aan de Peperstraat. De proefopstelling start op maandag 3 juli 2017 en loopt gedurende vier maanden. Binnen deze periode evalueren we de proefopstelling continu.

 • 27.06 Particulier autodelen in Wetteren
  Heb je geen auto maar heb je er wel af en toe een nodig? Of heb je een auto maar gebruik je hem niet zo veel? Neem dan een kijkje op www.degage.be ! In Wetteren is er al één deelauto beschikbaar. Autodelen is goed voor jouw portemonnee, en je draagt bij tot minder auto's en meer buurt.
 • 08.06 Woensdag Fietsdag !

  Sneller, handiger, gezonder … doe je voordeel met de fiets. Eén dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. Woensdagfietsdag.be geeft je net dat trapje extra, met supportersploegen, beloningsbadges, tips en prijzen. De echte VeloVedet? Dat ben jij!
  Ook onze gemeente doet mee! Schrijf je in op woensdagfietsdag.be, haal je fietsplaatje af aan het onthaal van het gemeentehuis, en word lid van het grootste peloton van Vlaanderen! #GoWithTheVelo

 • 05.03 Start heraanleg N9 - doortocht in Oordegem
  Op 27 februari 2017 zijn de werken langsheen de N9 in Oordegem gestart. Tot op heden kon het verkeer zowel richting Aalst als Wetteren door. Vanaf 2 mei zal enkel de rijrichting Aalst beschikbaar zijn.

  Fase 2b gaat dan van start: er wordt een voetpad, fietspad, veiligheidsstrook en rijweg aangelegd aan de zuidzijde van de weg.
  Verkeer richting Wetteren zal omgeleid worden via Papegem, Impe, Smetlede en Wetteren. Het omleidingsplan kan u onderaan downloaden.


  U kan alle info over deze werken vinden op de website van het agentschap Wegen en Verkeer.
 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.