Naar inhoud

Nieuws

Vanaf 18 april: twee rijstroken op E40 richting Brussel

fase 1

Van 18 april tot juni zijn maar twee rijstroken open op de E40 richting Brussel. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht grote hinder.
Op 20 maart zijn ingrijpende werken gestart op de E40 van Zwijnaarde tot Merelbeke. Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt twee nieuwe bruggen: één over de Tijarm in Zwijnaarde en één over de Oude Gaversesteenweg in Merelbeke. Er komen ook nieuwe geluidsschermen langs beide zijden van de E40 in Merelbeke. De werken zullen tot eind 2018 duren.

Nachtwerk op E40 vanaf 20 maart

De aannemer maakt vanaf 20 maart gedurende 10 nachten doorsteken door de middenberm van de E40. Van 22.00 u tot 6.00 u zijn de linkerrijstroken in beide richtingen afgesloten. Overdag is er geen hinder voor het verkeer.  

Twee rijstroken op E40 vanaf 18 april 

Vanaf 18 april bouwt de aannemer een tijdelijke brug langs de zuidkant van de E40. Deze brug zal drie versmalde rijstroken tellen en vanaf juni dienen om het verkeer richting Brussel over te sturen. Tijdens de bouw van de tijdelijke brug, zijn er slechts twee rijstroken open richting Brussel. In deze fase verwacht het agentschap grote hinder richting Brussel. 

Verkeerssituatie van 18 april tot juni 2017:

3 rijstroken op E40 richting Gent
2 rijstroken op E40 richting Brussel
Oude Gaversesteenweg in Merelbeke afgesloten ter hoogte van de brug voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel onder de brug. 

Alle info over de werken op www.wegenenverkeer.be/Merelbeke. Ontvang je graag nieuws over de werf in je mailbox, abonneer je dan via de webpagina op de digitale nieuwsbrief over de werken.

Datum van het bericht: 17-03-2017