Naar inhoud

Nieuws

14-17/09 Bloementapijt – Rechters in bloei

Bloementapijt

Vijf jaar na het succesvolle en betoverende Tuin 2012 pakt Wetteren opnieuw uit met een heus bloemen- en bomenparadijs.

Van 14 t.e.m. 17 september moet je op de Markt van Wetteren zijn.  Het Bloementapijt 2017 – Rechters in Bloei is een uniek bloementapijt van maar liefst 750 m², met een uitzonderlijk thema: De Rechtvaardige Rechters. Na vele jaren van mysterie kan Wetteren eindelijk het gestolen paneel tentoonstellen. Bloemen en planten brengen het gestolen paneel in volle glorie terug!


Vijf jaar na het fleurige Tuin 2012 pakt Wetteren opnieuw uit met een bloemen- en bomenparadijs: het Bloementapijt 2017.


Van 14/09 t.e.m. 17/09/17 moet je op de Markt van Wetteren zijn. Het Bloementapijt 2017 – Rechters in Bloei is een uniek bloementapijt, dat je moet gezien hebben. Het bloementapijt van maar liefst 750 m² krijgt een uitzonderlijk thema: De Rechtvaardige Rechters. Bloemen en planten brengen het gestolen paneel na vele jaren van mysterie eindelijk terug naar Wetteren.


Niet alleen het thema van het Bloementapijt is uitzonderlijk, ook de uitwerking ervan. Het bloementapijt krijgt een driedimensionaal aspect. Op het paneel van de Rechtvaardige Rechters zie je niet alleen de Rechters, maar ook bossen, rotsen, heuvels en lucht. De Rechters worden ingevuld met begonia’s. De bossen en de heuvels gaan de hoogte in. De torens en kastelen prijken meters hoog in de lucht.


Openingsuren: donderdag 14 september van 18 tot 22 uur. 15, 16 en 17 september van 10 tot 22 uur. Het Bloementapijt is gratis te bezoeken.

 

FORMULE GROEPSBEZOEK AAN HET BLOEMENTAPIJT


Daarnaast is er ook een formule voor groepen die net dat tikkeltje meer willen. Als groep kan je wandelen in het bloementapijt en zelf deel maken van het paneel. Je krijgt ook toegang tot de verborgen tuin, een mysterieus hoekje van het paneel. Deze groepsformule duurt 2 uur. Je bezoekt het bloementapijt en de gids neemt je mee in het volledige verhaal van de Rechtvaardige Rechters. Je wandelt ondermeer langs de belangrijke plaatsen in deze ophefmakende zaak.
Meer info over deze formule via onze website.

Meer info: Toerisme Wetteren, Markt 23, 9230 Wetteren, T 09 366 31 04, toerisme@wetteren.be.

Het Bloementapijt 2017 is een realisatie van gemeentebestuur Wetteren,
in het project B(l)oeiend Oost-Vlaanderen, met steun van Europa, Vlaamse overheid en Provincie Oost-Vlaanderen.

 

Datum van het bericht: 07-06-2017