Naar inhoud

Nieuws

Tips voor de start van een zorgeloze reis

info

Vanaf 7 april 2017 gelden voor Belgen en EU-onderdanen die de Schengenzone willen verlaten of wensen te betreden, strengere grenscontroles op de luchthavens, in de zeehavens en in de treinstations met internationale verbindingen!

Voortaan moet de grenspolitie voor elke reiziger de politionele databanken controleren. Daardoor kunnen er langere wachttijden ontstaan.

Dit is o.m. het geval als je reist naar de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Afrika en Azië en andere bestemmingen buiten de Schengenzone. 

De Federale Politie vraagt dan ook aan alle reizigers om zich hierop voor te bereiden en op tijd te komen zodat hun geplande reis vlekkeloos kan starten.

Elke signalering in een politionele databank wordt immers zeer ernstig genomen.

Ben je onlangs n.a.v. een seining ingegaan op een  uitnodiging van de politie, dan is het aangewezen om een attest van dit bezoek op zak te hebben als je op reis vertrekt.

Heb jij je woonstverandering niet gemeld of moet je bij de politie je verbod tot sturen nog ondertekenen? Neem dan vóór de reis contact op met het politiehuis. Zo bespaar je veel narigheid voor jou en de medereizigers.

We wensen jullie allen alvast een ontspannende en zorgeloze vakantie!

Datum van het bericht: 15-06-2017