Naar inhoud

Nieuws

De Warmste Week in Wetteren

De Warmste Week

De Warmste Week is uitgegroeid tot de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen. Vorig jaar werden er 10.576 acties voor 1.642 verschillende goede doelen georganiseerd. In totaal werd een opbrengst van maar liefst 10.846.566 euro verdeeld over alle goede doelen. Dit jaar is er opnieuw keuze uit meer dan 1.000 goede doelen.
Ook gemeente en OCMW Wetteren zetten zich in, zowel met acties waar het personeel aan deelneemt, als acties waaraan ook Wetteraars kunnen participeren. Doe jij mee?

Op de website www.DeWarmsteWeek.be vind je een overzicht van alle initiatieven, uit Wetteren en ver daarbuiten.

21/11: Schooltrail voor secundaire scholen – goed doel Bednet

De Schooltrail is een city-run voor alle leerlingen van het secundair onderwijs. De omloop is 2 km lang waarbij door de gebouwen van 2 secundaire scholen wordt gelopen, waaronder de kapel van het St Jozefinstituut en de studiezaal van het St Gertrudiscollege. Er is ook een passage voorzien op het plein Rode Heuvel, vlak aan het nieuw gemeentehuis.

Inschrijven kan via de leerkrachten lichamelijke opvoeding van de secundaire scholen.

Vrije start vanaf 13.00 uur op de speelplaats van het Sint Gertrudiscollege. Vanaf 12.00 uur zijn direct na de school eet- en drankstandjes voorzien zodat de leerlingen niet eerst naar huis hoeven te gaan. De inschrijvingsgelden en de opbrengsten van de catering gaan naar het “De Warmste Week” meer bepaald de actie Bednet. Voorzien aantal lopers : 500 à 1000

20/12: Theatervoorstelling ‘Nora’ in cc Nova – goed doel: Villa Omaar vzw

CC Nova, cultuurcafé Nova en toneelvereniging Vrank en Vrij slaan de handen in elkaar. Op 20 december om 20 uur speelt Tom Schockaert in de theaterzaal van cc Nova een bijzondere voorstelling van zijn succesmonoloog 'Nora'. De opbrengst van de ticket- én van de drankverkoop voor en na de voorstelling in het cultuurcafé gaat integraal naar de Wetterse vzw Villa Omaar. Villa Omaar biedt een groeiplek aan jongeren die het emotioneel even moeilijk hebben.

29/10 – 1/12: DVD’s for life (bib) – goed doel: Wablieft

De Wetterse bibliotheek verkoopt zijn afgevoerde DVD’s voor de Warmste Week. Het aanbod is ruim en divers: kinder- en jongerenfilms, thrillers, sciencefiction, romantische drama’s … Wie oude DVD’s in de kast heeft staan, mag ze schenken aan de bibliotheek. Alle DVD’s worden verkocht aan 1,00 euro per stuk. De opbrengst gaat naar Wablieft, het centrum voor duidelijke taal.

De personeelsleden van gemeente en OCMW doen ook hun duit in het zakje, voor het goed doel Fiola vzw. Zo gaat de opbrengst van de jaarlijkse personeelsquiz volledig naar dit goede doel. Ook lopen heel wat collega's mee met de Warmathon. Wil je zelf ook meelopen, alleen of met jouw klas/werk/vereniging? Schrijf je dan in via www.dewarmsteweek.be. Op de kerstmarkt verkopen de leden van de personeelsvereniging kerstmutsen. Kom dus zeker even langs naar de kerstmarkt, op 15 en 16 december.

De Goede Doelen:

Viola:

Fiola Vzw biedt mobiele en ambulante ondersteuning aan baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) een beperking en hun netwerk in Oost-Vlaanderen.

Fiola vzw bestaat uit zes organisaties die de handen in elkaar hebben geslagen, nl. De Kangoeroe, De Tandem, vzw De Dorpel, Het Bint, tWeb en Wunian vzw.

Om de dagelijkse werking te optimaliseren zijn wij aangewezen op bijkomende financiële steun, naast onze subsidiëring, voor de organisatie van jongerenactiviteiten, voor het aankopen van hulpmiddelen voor onze uitleendienst, voor didactisch of therapeutisch materiaal...

Bednet:

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit (synchroon internetonderwijs). Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap, zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vrienden. Met Bednet wordt het recht op onderwijs en het recht om kind te zijn gegarandeerd. www.bednet.be

Villa Omaar:

'Homaar - Groeiplek voor jongeren' is een laagdrempelig huis in Wetteren voor jongeren tussen 15 en 23 jaar die het (even) emotioneel moeilijker hebben. Het is een plek waar ambulant, gedurende twee weken, intensief therapeutisch gewerkt kan worden. Hartelijkheid en een warm onthaal van de gasten vinden we heel belangrijk! We gaan samen aan de slag met muziek, beeldend materiaal, beweging, in gesprek,... in kleine groep of individueel. In de ateliers wordt er gekookt, in de tuin gewerkt,... Zo maken we ruimte om op adem te komen en kan de jongere erna weer positiever de draad oppikken. Nieuwsgierig? https://youtu.be/5Xi-iI2L3_4 of www.homaar.be (Homaar is een initiatief van vzw Villa Omaar)

Wablieft:

Wablieft is het centrum voor duidelijke taal. We zijn onderdeel van de vzw Vocvo, het Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs.

Elke woensdag lezen meer dan 45.000 mensen de Wablieft-krant, onze krant in duidelijke taal. Elke twee weken is er de Wablieft Start, als opstap naar onze Wablieft-krant.

Wablieft deelt expertise met andere organisaties in de trainingen Duidelijk Schrijven. Onze redacteurs herschrijven ook folders, brieven, webteksten, formulieren ... voor onze klanten.

Graag lezen doet beter lezen. Daarom zijn er de Wablieft-boeken. Bij de boeken horen luistercd's, lesmappen en allerlei activiteiten, zoals leeskringen en studiedagen.

Datum van het bericht: 18-11-2018