Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 30.06 Online inschrijvingen Vrijetijdsdiensten

  Klik hier voor de online inschrijvingen van activiteiten van de sportdienst: watergewenning, sportkampen, waterspeeldorp, de twee taalkampen die in de sporthal plaatsvinden, Doedeliedoe,...

  Om in te schrijven voor speelplein en creatieve themakampen, klik op deze link

 • 27.06 Particulier autodelen in Wetteren
  Heb je geen auto maar heb je er wel af en toe een nodig? Of heb je een auto maar gebruik je hem niet zo veel? Neem dan een kijkje op www.degage.be ! In Wetteren is er al één deelauto beschikbaar. Autodelen is goed voor jouw portemonnee, en je draagt bij tot minder auto's en meer buurt.
 • 27.06 Speelstraten zomer 2017
  In onze gemeente worden enkele straten tijdens de zomervakantie ingericht als speelstraat. Een speelstraat wordt voorbehouden voor spelende kinderen. Voertuigen mogen er enkel stapvoets door. Volgende straten worden deze zomervakantie ingericht als speelstraat: Hamstraat, Jabekestraat (tussen Lege Weg en Dendermondsesteenweg), Roosbroeklaan (doodlopend deel), Schuttersveld, Parklaan, Populierenlaan (tussen huisnummer 90 en 104), en Lindenlaan – Olmenlaan – Esdoornlaan (enkel van zaterdag 15 juli t.e.m. zondag 6 augustus).
 • 25.06 07/07: Wetteren Feest: Karree Konfituur in de stadstuin

  Wetteren Feest staat al jaren garant voor leuke evenementen en optredens. Dit jaar pakt Wetteren Feest uit met twee gratis concerten op 7 en 11 juli 2017.
  Op vrijdag 7 juli om 20 uur is de stadstuin (Molenstraat) het decor voor een spetterend gratis optreden van Karree Konfituur.

 • 24.06 11/07: Wetteren Feest: Feestzitting en concert

  Op dinsdag 11 juli om 19 uur vieren we de Vlaamse feestdag met een feestzitting en een concert in cc Nova. Op de feestzitting komt Frans-Jos Verdoodt spreken, aansluitend is er een optreden van het Lumos kwartet (strijkkwartet).

 • 23.06 Vanaf 22 juni verbod onnodig verbruik drinkwater

  Omwille van de extreme droogte is het vanaf vandaag verboden om drinkwater te verspillen. Alle verbruik van leidingwater dat niet echt nodig is, is verboden volgens een politiebesluit van de gouverneur.

 • 23.06 Tijdelijk verbod op kampvuren en vuurkorven omwille van extreme droogte en brandgevaar

  Naar aanleiding van de aanhoudende warmte met extreme droogte tot gevolg heeft het gemeentebestuur beslist om momenteel de organisatie van kampvuren niet toe te laten. Ook het maken van vuur in open lucht (bv. in vuurkorven) is verboden in bossen en natuurgebieden, alsook op private terreinen die voor publiek toegankelijk zijn (bv. terreinen jeugdbewegingen), met uitzondering van barbecues op private terreinen.

 • 21.06 Wetteren Zomert!

  Wetteren zomert! biedt vier maanden lang een zomers programma vol theater, kermis, dorps- en buurtfeesten, muziek, fiets- en wandeltochten, rommelmarkten, expo en museumbezoek en nog veel meer. En dit alles in Wetteren. Het omvat zowel het aanbod vanuit de gemeentediensten als het aanbod van de Wetterse verenigingen. Traditie en experiment wisselen elkaar af en zorgen voor een zomer vol beleving, amusement en plezier.

 • 20.06 Wat te doen bij warm weer? “Wees voorbereid en zorg voor anderen”

  Die warme dagen. We verlangen er met zijn allen elk jaar opnieuw naar. Maar dat lekkere weer heeft soms minder prettige gevolgen. Want elk jaar sterven nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Stevige zonnestralen op komst? Bereid je goed voor en breng tijdens deze periode een extra bezoekje aan alleenwonende ouderen of chronisch zieken.  

 • 19.06 Openluchtzwembad De Warande is open!


  Wie wil niet afkoelen op deze zwoele dagen?
  Iedereen is welkom in het openluchtbad op weekdagen van 9.30u tot 20u en op zaterdag en zondag van 9.30u tot 18u.

   
  Het overdekt zwembad is gesloten tot en met 11/9/17.
 • 17.06 Zomerregeling openingsuren Technische Dienst nu al van kracht

  Door het aanhoudende warme weer werd beslist om de zomerregeling voor de openingsuren van de Technische Dienst nu al van kracht te laten gaan. Check de correcte openingsuren hier

 • 16.06 30/6 DoedelieDoe: sportieve grootouder-kleinkind namiddag

  DoedelieDoe is een namiddag met sportieve- en behendigheidsworkshops die je samen met je kleinkinderen kan beleven, of je kan hen aanmoedigen om op een leuke en creatieve manier sport te ontdekken!

  Voor wie: grootouders met kleinkinderen van 4 tot 10 jaar
  Afspraak: Vrijdag 30 juni van 13.30u tot 16.30u in de sporthal De Warande
  Prijs: €5 per persoon
  Inschrijven aan de balie van de sporthal vanaf 1 juni

 • 15.06 Tips voor de start van een zorgeloze reis

  Vanaf 7 april 2017 gelden voor Belgen en EU-onderdanen die de Schengenzone willen verlaten of wensen te betreden, strengere grenscontroles op de luchthavens, in de zeehavens en in de treinstations met internationale verbindingen!

 • 15.06 Nieuwe toeristische brochure: 'Beleef Wetteren, Wichelen en Laarne'

  Toerisme Wetteren, Wichelen en Laarne hebben een nieuwe gezamenlijke brochure. Kom naar het toeristisch infokantoor van Toerisme Wetteren (Markt 23) en ontdek wat deze gemeenten allemaal te bieden hebben.

 • 14.06 Wetteren wil je helpen. Help jij Wetteren?

  De Wetterse gemeentediensten willen je graag zo goed mogelijk helpen. Daarom hebben we jouw mening nodig. Wat loopt er vlot? Wat kan volgens jou beter?

  Vul nu de bezoekersbevraging in, en help ons om de werking te verbeteren. De korte vragenlijst vind je via deze link. Invullen duurt slechts 5 minuten.

  Dankjewel!

 • 13.06 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Wetteren gebruikte tijdens de treinramp Domino. Binnenkort wordt dit systeem vervangen door Be-Alert.

 • 12.06 Zoek het boek!

  Haal je beste speurneus boven! Bib-bezoekers uit de regio kunnen deze zomer zelf detective spelen. Elke week verstoppen we een dummy-boek in de etalage van een winkel uit de streek. Wie als eerste dit dummy-boek kan vinden, mag het komen inruilen tegen een echt exemplaar in de bib. 

 • 11.06 Wetteren zoekt superhelden!

  Heb je je altijd al eens een superheld willen voelen? Dan is dit je kans! De jeugddienst zoekt vrijwilligers die in het pak van de Superwetteraar willen kruipen.

 • 11.06 Ticketverkoop cc Nova seizoen 17-18

  Het cultuurseizoen ‘17-‘18 van cc Nova is bekend! Vanaf september kan je opnieuw genieten van heel wat podiumfraais.

 • 10.06 Update nieuwe spoorwegbrugjes Infrabel

  Infrabel is gestart met de bouw van de 2 nieuwe voetgangersbruggen over de spoorweg in het centrum. Zo kunnen zwakke weggebruikers terug veilig en snel het spoor over. De werken zorgen voor verkeershinder.

 • 09.06 Nieuwe wandel- en fietskaart Bloeiend Oost-Vlaanderen.

  Een nieuwe, uitgebreide toeristische kaart met 5 fietsroutes en 3 wandelroutes in de sierteeltstreek is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij onze dienst Toerisme (Markt 23, Wetteren).

  Spring dus gerust eens binnen en maak kennis met de sierteelt, een boeiend stukje Oost-Vlaams erfgoed!


 • 08.06 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in mei aangekocht heeft.

 • 08.06 Woensdag Fietsdag !

  Sneller, handiger, gezonder … doe je voordeel met de fiets. Eén dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. Woensdagfietsdag.be geeft je net dat trapje extra, met supportersploegen, beloningsbadges, tips en prijzen. De echte VeloVedet? Dat ben jij!
  Ook onze gemeente doet mee! Schrijf je in op woensdagfietsdag.be, haal je fietsplaatje af aan het onthaal van het gemeentehuis, en word lid van het grootste peloton van Vlaanderen! #GoWithTheVelo

 • 07.06 14-17/09 Bloementapijt – Rechters in bloei

  Vijf jaar na het succesvolle en betoverende Tuin 2012 pakt Wetteren opnieuw uit met een heus bloemen- en bomenparadijs.

  Van 14 t.e.m. 17 september moet je op de Markt van Wetteren zijn.  Het Bloementapijt 2017 – Rechters in Bloei is een uniek bloementapijt van maar liefst 750 m², met een uitzonderlijk thema: De Rechtvaardige Rechters. Na vele jaren van mysterie kan Wetteren eindelijk het gestolen paneel tentoonstellen. Bloemen en planten brengen het gestolen paneel in volle glorie terug!

 • 06.06 Vrijetijdsaanbod en Kinderopvang schoolvakanties 2017.

  Weet jij al wat te doen deze zomer? Er zijn nog plaatsen vrij voor de zomeractiviteiten!

  In de brochure onderaan dit bericht vind je alle info terug over DoedelieDoe, sportkampen, taalkampen, creatieve kampen, het speelplein Wesp, de opvangmogelijkheden in de Ibo’s, privé-initiatieven,… Kortom voor elk wat wils!

  Om in te schrijven: klik hier!

 • 05.06 Scheldekaai terug open vanaf 22 mei

  Sinds januari 2017 voert Waterwegen en Zeekanaal NV funderingswerken onder de grond uit voor de nieuwe fiets- en voetgangersbrug. Deze funderingswerken zullen vroeger beëindigd zijn dan gepland. Vanaf maandag 22/5 zal de Scheldekaai terug open zijn voor verkeer. Het voetpad wordt in de maand juni afgewerkt.

 • 26.05 Studeren bij de jeugddienst!

  De gemeente Wetteren voorziet opnieuw een studieruimte. Studenten die thuis niet in de mogelijkheid zijn om rustig te studeren of die nood hebben aan gemeenschappelijke pauzes zijn welkom in de jeugddienst, Bookmolenstraat 9, vanaf maandag 22 mei tot en met vrijdag 30 juni.

   

 • 23.05 Aangepaste dienstregeling De Lijn vanaf 12 juni

  Tijdens de examenperiode (van 12 t.e.m. 26 juni) wijzigt de dienstregeling van De Lijn.
  Vanaf 27 juni start de zomerdienstregeling. Meer info vind je op www.delijn.be 

 • 11.05 Infrabel bouwt 2 nieuwe voetgangersbruggen over het spoor

  Infrabel is gestart met de opbouw van de 2 nieuwe spoorwegbruggen over lijn L50 (Brussel - Gent). Eerst wordt de brug t.h.v. Serskampstraat gebouwd, vervolgens deze t.h.v. de Lange Kouterstraat.
  De werken zijn begonnen in mei en duren tot 3 juli en brengen enige verkeershinder met zich mee.

 • 08.05 Vacature: brandweerman-vrijwilliger

  De hulpverleningszone Zuid-Oost groepeert de 9 brandweerposten van Aalst, Denderleeuw, Erembodegem, Geraardsbergen, Lede, Moorsel, Ninove, Wetteren en Wichelen en werft binnenkort 35 brandweerman-vrijwilligers aan voor verschillende posten.

  Lees snel het infobericht en solliciteer ten laatste op 1 oktober 2017.

 • 17.03 Vanaf 18 april: twee rijstroken op E40 richting Brussel

  Van 18 april tot juni zijn maar twee rijstroken open op de E40 richting Brussel. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht grote hinder.
  Op 20 maart zijn ingrijpende werken gestart op de E40 van Zwijnaarde tot Merelbeke. Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt twee nieuwe bruggen: één over de Tijarm in Zwijnaarde en één over de Oude Gaversesteenweg in Merelbeke. Er komen ook nieuwe geluidsschermen langs beide zijden van de E40 in Merelbeke. De werken zullen tot eind 2018 duren.

 • 05.03 Start heraanleg N9 - doortocht in Oordegem
  Op 27 februari 2017 zijn de werken langsheen de N9 in Oordegem gestart. Tot op heden kon het verkeer zowel richting Aalst als Wetteren door. Vanaf 2 mei zal enkel de rijrichting Aalst beschikbaar zijn.

  Fase 2b gaat dan van start: er wordt een voetpad, fietspad, veiligheidsstrook en rijweg aangelegd aan de zuidzijde van de weg.
  Verkeer richting Wetteren zal omgeleid worden via Papegem, Impe, Smetlede en Wetteren. Het omleidingsplan kan u onderaan downloaden.


  U kan alle info over deze werken vinden op de website van het agentschap Wegen en Verkeer.
 • 23.02 Enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (SILC)

  EU-SILC (European Union – Statistics on Income and Living Conditions) is een enquête naar inkomens en levensomstandigheden en een belangrijk instrument om zowel op Belgisch als op Europees niveau armoede en sociale uitsluiting in kaart te brengen. Ook in Wetteren zullen ze hiervoor enkele huishoudens bevragen.

 • 23.02 Studie over Sociaal-Culturele Verschuivingen in Vlaanderen

  De komende maanden organiseert de Studiedienst Vlaamse Regering een studie over sociaal-culturele verschuivingen in Vlaanderen. Hiervoor worden een aantal inwoners persoonlijk bevraagd door opgeleide interviewers. Wie gekozen is, krijgt tussen maart en juni een brief.

   

 • 10.01 Afschaffing voorlopige identiteitskaarten

  Reis gepland? Opgelet! Vanaf 15 januari 2017 worden er geen gratis voorlopige identiteitskaarten meer afgeleverd.

 • 08.01 Vacature : Verzorgende en verpleegkundige

  Binnen het WZC Schelderust zijn wij steeds op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde

  verzorgenden & verpleegkundigen. Er zijn momenteel verschillende openstaande betrekkingen.

  Wij overleggen samen met jou welke vacature je het beste past.

 • 01.01 Begeleide Floraliënfietstochten op 28 mei, 25 juni, 30 juli en 17 september 2017

   

  In Wetteren kan je nog steeds de sierteelt actief beleven tijdens onze fleurige Floraliëntochten. Vanaf mei 2017 gaan de begeleide tochten met onze erkende gidsen weer van start. We geven je de kans om prachtige locaties van Wetteren en omstreken te ontdekken. Een bezoek aan een gespecialiseerd sierteeltbedrijf is hierbij inbegrepen.

 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.