Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 23.01 Bezoek aan het gemeentehuis? Maak een afspraak!

  In het nieuwe gemeentehuis werken we op afspraak.

  Maak hier je afspraak:

  - rechtstreeks via de Afsprakenlink (hier krijg je een overzicht van alles waarvoor een afspraak nodig is - vind je niet wat je zoekt? Neem dan zeker telefonisch contact op)

  - via 09 369 00 50 (ma-woe-do: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur, di: 9 - 13 uur en 14 - 18 uur, vr: 9 - 12 uur)

  - aan het onthaal in het Gemeentehuis, Rode Heuvel 1.

  Vermijd een verplaatsing:

  Veel zaken kan je via het digitaal loket van thuis uit afhandelen!

  Op de dag van je afspraak:

  Op de dag van je afspraak kom je naar het Gemeentehuis. Als er benodigdheden vermeld werden bij het maken van je afspraak, breng deze dan zeker mee. Op de ticketzuil klik je op 'Ik heb een afspraak' en je geeft je geboortedatum in of scant de QR-code uit je bevestigingsmail.
  Kom zeker op tijd! Ben je te laat, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

  Verplaatsen of annuleren

  Kan je onverwachts niet komen? Wijzig of annuleer dan je afspraak dan online via de link in je bevestigingsmail, of bel 09 369 00 50. Zo kunnen we een ander sneller helpen!

 • 16.07 23-25/07: Gentsesteenweg afgesloten tussen Beekstraat en Felix Beernaertsplein
  Om een verzakking in het wegdek te herstellen, wordt de Gentsesteenweg op maandag 23 juli, dinsdag 24 juli en woensdag 25 juli afgesloten voor het verkeer, en dit tussen het kruispunt met de Beekstraat en het Felix Beernaertsplein (zie plan).
  Het verkeer richting Wetteren-centrum wordt omgeleid via de Noordlaan en Neerstraat, vrachtverkeer wordt omgeleid via Kwatrecht.
  In het afgesloten deel van de Gentsesteenweg wordt verkeer tijdelijk in twee richtingen toegelaten. Hiervoor geldt een parkeerverbod langs de kant van de woningen. In- en uitrijden kan via het Felix Beernaertsplein.
  De bewoners worden nog persoonlijk op de hoogte gebracht door de aannemer.
 • 12.07 Afvalinzamling vanaf 6u 's morgens

  De vroegere start van de ophaalrondes blijft behouden tot en met 20 juli. Zet je afval de avond voor de inzameling buiten.

 • 09.07 Dirk Uyttendaele overleden

  Met droefheid vernemen we het plotse overlijden van gemeenteraadslid Dirk Uyttendaele. Uyttendaele was voorzitter van Groen&Co, en een zeer gewaardeerd lid van de gemeenteraad. Zijn rustige gedrevenheid werd geapprecieerd over de partijgrenzen heen. Hij zal gemist worden. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij dit verlies.

  Wil je je medeleven betuigen met een laatste persoonlijke boodschap? Het rouwregister ligt klaar aan de balie van het gemeentehuis, Rode Heuvel 1, tijdens de openingsuren.

 • 04.07 2de groepssanering voor particuliere stookolietanks - Schrijf je vrijblijvend in!

  De gemeente zal opnieuw een prijsvraag organiseren voor burgers met een stookolietank die niet meer gebruikt wordt, zodat deze tank tegen een voordelige prijs door een erkend deskundige buiten gebruik kan worden gesteld.

 • 03.07 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in juni aangekocht heeft.

 • 01.07 Wetteren zomert

  Wetteren zomert betekent vier maanden zomerplezier met kermissen, buurtfeesten, rommelmarkten, optredens, theaterfestivals, wandel- en fietstochten, alpacawandelingen en zo veel meer. Van thuisblijven kan geen sprake meer zijn. Al wat in de zomermaanden te beleven valt, vind je nu in deze handige brochure!

 • 27.06 Zomerse openingsdagen

  Tijdens de zomermaanden hebben deze gemeentediensten aangepaste zomerse openingsdagen. Tijdens juli en augustus is het gemeentehuis op dinsdag open tot 19 uur en niet tot 20 uur. 

 • 26.06 Nieuwe websites voor Toerisme en Speelplein

  Wetteren vernieuwt! Na het nieuwe logo, de verhuis en nieuw manier van werken van de gemeentediensten, kan de Wetteraar nu ook kennismaken met twee nieuwe websites: www.speelpleinwetteren.be en www.wegvanwetteren.be. Deze sites zijn de voorbode van een volledig nieuwe website voor gemeente en OCMW samen. Zo willen we jou nog beter helpen!

 • 25.06 Brochure Vakantiekampen en Kinderopvang 2018

  De gemeente Wetteren organiseert in 2018 opnieuw vakantiekampen en kinderopvang voor kleuters en kinderen van het lager onderwijs. Niet enkel sport en spel komen aan bod, ook creatieve en muzikale activiteiten zitten in het pakket. De nieuwe brochure vind je hierbij.

  Inschrijven kan bij voorkeur online via reservaties.wetteren.be of via het onthaal van de sporthal, Warandelaan 14B (elke weekdag van 9-17u).

 • 24.06 Speelplein WESP gaat weer van start!

  Joepie, de speelpleinzomer gaat weer van start! Vanaf woensdag 4 juli tot en met vrijdag 24 augustus zijn alle kinderen weer welkom op speelplein WESP (Massemsesteenweg 56a). Het speelplein is open voor kinderen, kleuters en tieners van 4 tot 15 jaar. 

 • 23.06 Zomerzoektocht van Vlieg: voel jij wat ik voel?

  Tijdens de zomervakantie gaan “gevoelige” speurneuzen tussen 7 en 12 jaar op zoektocht door de bib van Wetteren en Massemen. Ontdek of je kan voelen met je voeten of je neus. En of je in het duister durft te tasten.

 • 22.06 Vanaf 1/9: Initiatielessen voor kinderen van 6 en 7 jaar!

  Initiatie in muziek en woord wil kinderen op een speelse, spontane wijze laten kennismaken met deze artistieke uitdrukkingsvormen. Muziek… een wonderlijke taal! Je leert op een creatieve manier de basiselementen van muziek ontdekken door te zingen, muziek te beluisteren of zelf muziek te maken… Babbel je graag…? Speel je graag toneel…? Wil je graag goed kunnen praten…?

 • 20.06 Een nieuw seizoen voor cc Nova

  Het wordt er eentje om duimen en vingers bij af te likken, dat kunnen we jou nu al vertellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kleppers als Frank Boeijen, Wouter Deprez, K’s Choice, Jef Neve, Paul Michiels, Huub Stapel en Dirk Roofthooft? Maar zoals zo vaak zit schoonheid ook verborgen op onbekendere plekjes. Kijk dus zeker even verder dan de grote namen. Je vindt gegarandeerd nog veel meer dat je zal bevallen.

 • 19.06 Verkiezingen oktober 2018

  Op 14 oktober 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Heb je vragen hierover? Surf dan naar www.vlaanderenkiest.be!

 • 18.06 Maatregelen tegen ziekte van Newcastle bij pluimvee

  Tijdens de volledige maand juli gelden er in gans België tijdelijke maatregelen, opgelegd door het Voedselagentschap, om de verspreiding van de ziekte van Newcastle tegen te gaan.

 • 14.06 Help je oren niet naar de tuut!

  Het is weer zomer, festivalseizoen, een tijd om te genieten. Maar wat als je nooit meer echt voluit kan genieten door een voortdurende luide pieptoon in je oren? Wat als je op een terrasje met vrienden niet meer kan onderscheiden wat elk zegt omdat je oren te veel schade hebben opgelopen? Wat als je niet meer kan slapen door een constante fluittoon in je oren?

 • 30.05 Oplichters aan de lijn? Zo kun je ze herkennen!

  U kreeg een mooi aanbod per telefoon, maar u weet niet wie u belde of hoeveel het u kost? Dan is de kans groot dat u werd opgebeld door een oplichter.

 • 29.05 Op vakantie? Vraag gratis afwezigheidstoezicht aan

  In het politiehuis, in de lokale wijkposten of via de website www.policeonweb.belgium.be kan je gratis afwezigheidstoezicht aanvragen. Het is voortaan ook mogelijk om via ‘depolitieapp’ op je smartphone een afwezigheidstoezicht aan te vragen.

 • 24.05 Diepenbroekstraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 9 mei

  Op woensdag 9 mei werd een proefopstelling ingevoerd in de Diepenbroekstraat. Verkeer kan via de Oordegemsesteenweg de Diepenbroekstraat niet meer in- of uitrijden. Fietsers kunnen wel door. Deze proefopstelling loopt tot het einde van het jaar en wordt continu geëvalueerd. Zo wordt de smalle straat een stuk veiliger voor fietsers en voetgangers. Bovendien raakten de wortels van de prachtige eiken beschadigd door het verkeer.

 • 23.05 Scheldedreef: verkeermaatregelen naar aanleiding van bouwproject

  In juli wordt gestart met de bouw van een grootschalig appartementencomplex op de hoek van de Scheldedreef en de Wegvoeringstraat. Om de veiligheid te garanderen, wordt de Scheldedreef een jaar lang eenrichtingsverkeer, richting Wegvoeringstraat. Een datum voor de start van de werken is voorlopig nog niet gekend. Hierover zal later nog uitvoerig gecommuniceerd worden. De aannemer zal alle bewoners persoonlijk op de hoogte brengen.

 • 22.05 Stooktestraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 19 februari
  De Stooktestraat is niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer door middel van een proefopstelling. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod in de straat.
  Op vandaag staan de schoolbussen van het Scheppersinstituut te wachten op de Cooppallaan. Dit leidt tot verkeershinder en is niet veilig. De school is gestart met de aanleg van een busparking aan de achterzijde van hun perceel. Leerlingen zullen in de toekomst (begin 2019) door de schoolbus afgezet en opgehaald worden langs de Stooktestraat.
  Om een vlotte en veilige doorgang voor de schoolbussen te verzekeren, wordt daarom vanaf de krokusvakantie 2018 een proefopstelling ingevoerd waarbij doorgaand verkeer in de Stooktestraat onmogelijk wordt. Fiets- en bromfietsen kunnen wel nog door.
 • 17.05 Loopproject "Zomer klavertje vier"

  Sport Vlaanderen heeft verschillende loopomlopen geopend in de buurt, zoals bij ons in Wetteren-ten-Ede.
  Samen met de gemeenten Wetteren, Laarne, Destelbergen en Berlare is het idee ontstaan om elkaars loopomlopen te leren kennen. Hiervoor wordt op een aantal zondagen verzameld aan de omloop, waarbij elk op zijn eigen tempo het uitgepeilde parcours kan lopen.

  Deelname hieraan is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.
   

 • 16.05 Enquête naar de inkomens en levensomstandigheden (SILC)

  EU-SILC (European Union – Statistics on Income and Living Conditions) is een enquête naar inkomens en levensomstandigheden en een belangrijk instrument om zowel op Belgisch als op Europees niveau armoede en sociale uitsluiting in kaart te brengen. Ook in Wetteren zullen ze hiervoor enkele huishoudens bevragen.

 • 01.01 Jobs in Wetteren

  Zoek je werk in eigen streek? Kijk dan op jobsinwetteren.be!

 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.