Naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • 23.01 Bezoek aan het gemeentehuis? Maak een afspraak!

  In het nieuwe gemeentehuis werken we voor bijna alles op afspraak. Klik hier om te zien waarvoor geen afspraak nodig is. Bekijk hier hoe je een afspraak maakt.

  Maak hier je afspraak:

  - rechtstreeks via de Afsprakenlink (Vind je niet wat je zoekt? Kijk dan in de lijst zonder afspraak, of neem telefonisch contact op)

  - aan het onthaal in het Gemeentehuis, Rode Heuvel 1 (maandag en donderdag: 9 - 13 uur, woensdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur,  dinsdag: 9 - 13 uur en 15 - 20 uur, vrijdag: 9 - 12 uur)

  - via 09 369 00 50 (telefonisch kan je ons bereiken tijdens de deze uren: maandag, woensdag en donderdag: 9 - 13 uur en 14 - 16 uur, dinsdag: 9 - 13 uur en 14 - 18 uur en vrijdag: 9 - 12 uur)

  Vermijd een verplaatsing:

  Veel zaken kan je via het digitaal loket van thuis uit afhandelen!

  Op de dag van je afspraak:

  Op de dag van je afspraak kom je naar het Gemeentehuis. Als er benodigdheden vermeld werden bij het maken van je afspraak, breng deze dan zeker mee. Op de ticketzuil klik je op 'Ik heb een afspraak' en je geeft je geboortedatum in of scant de QR-code uit je bevestigingsmail.
  Kom zeker op tijd! Ben je te laat, dan zal je een nieuwe afspraak moeten maken.

  Verplaatsen of annuleren

  Kan je onverwachts niet komen? Wijzig of annuleer dan je afspraak online via de link in je bevestigingsmail, of bel 09 369 00 50. Zo kunnen we een ander sneller helpen!

 • 18.12 18/12: Einde werken fietsers- en voetgangersbrug

  Op dinsdag 18 december zijn de werken aan de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug alsook de omgevingsaanleg beëindigd. Op Kapellendries is verkeer terug mogelijk in twee richtingen. Er geldt plaatselijk wel een parkeerverbod aan de zijde van de woningen. De Vennestraat is net als vroeger terug enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

 • 17.12 Sluitingsdagen gemeentediensten tijdens de feestdagen


  Gemeentehuis: 24/12 (namiddag), 25-26/12, 31/12/2018 en 1-2/1/2019
  Bib, Toerisme, Sporthal: 24 t.e.m. 26/12, 31/12/2018 en 1-2/1/2019
  CC Nova: 24 t.e.m. 28/12, 31/12/2018 en 1-2/1/2019
  Zwembad: van 24 december 2018 t.e.m. 2 januari 2019
  Sociaal Huis: 24/12 (namiddag), 25-26/12, 31/12/2018 en 1-2/1/2019

 • 17.12 Scheldedreef afgesloten op 21/12/2018

  Op vrijdag 21 december 2018 van 5u tot 12u wordt de Scheldedreef afgesloten voor doorgaand verkeer wegens betonpompwerken. De omleiding loopt via Moerstraat, Korte en Lange Bergstraat, Florimond Leirensstraat en Markt.

 • 14.12 Bekendmaking van de zetelverdeling voor het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst

  Vanaf 1 januari werkt ieder OCMW verplicht met een Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD). Het buigt zich over alle individuele hulpvragen en geeft advies aan de OCMW-raad. De leden van het BCSD worden verkozen. De verdeling van de zetels vind je hier.

 • 13.12 OVK reikt derde SAVE-label uit aan de gemeente Wetteren.

  Lotgenotenorganisatie OVK, Ouders van Verongelukte Kinderen, zet zich in om het aantal (dodelijke) verkeersongevallen bij kinderen en jongeren drastisch te doen dalen. Om dit te verwezenlijken betrekt OVK de steden en gemeenten bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid.

 • 12.12 Knetter vakantieaanbod 2019

  Knetter! Da’s de nieuwe naam van het vakantieaanbod van Wetteren. Want wij hebben een helemaal ‘Knetter’ aanbod voor jou! De gloednieuwe brochure is van de persen bij ons binnen gerold. Wat doe jij in de vakanties? Ben je een sportieve duivel-doet-al? Wil je schitteren in een musical? Liever op verkenning in de natuur? In de Knetter-brochure vind je zeker wat je wil!

 • 12.12 Binnenkort gratis hotspots in Wetteren

  Wetteren is één van de bijna honderd Vlaamse gemeenten die 15.000 euro aan Europese steun ontvangen om gratis wifi te installeren op openbare plaatsen.

 • 11.12 De winter komt er aan!

  Vriestemperaturen en winterse neerslag, mooi om naar te kijken maar vervelend als je de weg op moet. Bij sneeuw of ijzel strooit of ruimt de gemeente zodat iedereen veilig de baan op kan. Soms wordt er ook preventief gestrooid.

  Denk er ook zelf aan om het voetpad voor je deur sneeuwvrij te maken en te strooien.

 • 06.12 Eerste ondergrondse glascontainer in Wetteren

  Op de gemeentelijke stationsparking (lager gelegen deel) is de glascontainer ondergronds geplaatst.

  Waarom? Sluikstorters zijn minder geneigd om afval achter te laten als ze het nergens achter kunnen verstoppen. Er is minder overlast door rinkelend glas. De hele constructie (behalve de inwerpopeningen) is onder de grond weggewerkt.

 • 03.12 Aanwinsten van de bibliotheek

  Overzicht van de boeken, cd's en dvd's die de bibliotheek in november aangekocht heeft.

 • 29.11 Gratis bomen laten knotten

  Gemiddeld om de vijf jaar moeten de takken van knotbomen worden afgezet. Anders dreigen de forse takken af te scheuren en dat kan de boom fataal worden.

  Regionaal Landschap Schelde-Durme brengt je via het online platform www.goedgeknot.be in contact met knotters uit jouw regio. In ruil voor het brandhout komen zij gratis knotten.

 • 29.11 Snelwegparking Wetteren terug open vanaf 3 december 2018

  Vanaf maandag 3 december om 12 u gaat de snelwegparking langs de E40 richting kust(noordoostelijke zijde) terug open voor vrachtwagens.

  Enerzijds werden ingrijpende maatregelen genomen om de parking te beveiligen tegen transmigranten. Anderzijds is er een grote behoefte aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens om chauffeurs de rij- en rusttijden te laten respecteren.

 • 21.11 Betaal minder voor groene stroom

  Bespaar op je energiefactuur én draag zorg voor het milieu: Schrijf je in voor de achtste groepsaankoop 100 % groene stroom en aardgas. De provincie Oost-Vlaanderen zoekt voor jou de energieleverancier met de beste prijs.

 • 18.11 De Warmste Week in Wetteren

  De Warmste Week is uitgegroeid tot de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen. Vorig jaar werden er 10.576 acties voor 1.642 verschillende goede doelen georganiseerd. In totaal werd een opbrengst van maar liefst 10.846.566 euro verdeeld over alle goede doelen. Dit jaar is er opnieuw keuze uit meer dan 1.000 goede doelen.
  Ook gemeente en OCMW Wetteren zetten zich in, zowel met acties waar het personeel aan deelneemt, als acties waaraan ook Wetteraars kunnen participeren. Doe jij mee?

 • 15.11 Ontdek Hera, de eerste elektrische deelauto in Wetteren !

  Vanaf vandaag staat er in Wetteren een elektrische deelauto van Partago. Tijdens de kantooruren gebruiken de collega‘s van Regionaal Landschap Schelde-Durme de wagen, na de kantooruren kunnen anderen ermee op pad. Kennismaken met het concept kan tijdens het lanceringsfeestje op 15 december van 14u tot 16u op parking Berg.

 • 10.11 Tegemoetkoming voor landbouwers wegens droogte

  De droogte in de lente en zomer van 2018 is erkend als landbouwramp. Landbouwers kunnen vanaf nu een tegemoetkomingsaanvraag indienen voor vergoeding van de geleden schade die werd vastgesteld door de gemeentelijke schattingscommissies. De uiterste indieningsdatum is 28/02/2019.

 • 09.11 BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Registreer je dus snel bij Be-Alert.

 • 12.10 Voetgangersgebied Rode Heuvel: geen toegang voor voertuigen en bromfietsen (A, B)

  Het plein Rode Heuvel, waar onder meer het nieuwe gemeentehuis en het B-Post-kantoor gevestigd zijn, is een autovrije zone, waar er volop ruimte is voor voetgangers en fietsers. Verkeersborden geven het plein het wettelijke statuut van voetgangersgebied. Enkel voertuigen met doorgangskaart, bedoeld voor leveringen, hebben toegang tot het voetgangersgebied. Fietsers en speed pedelecs hebben toegang, bromfietsen (klasse A en B) zijn niet toegelaten.

 • 05.10 Evaluatie verkeersmaatregelen werken Kapellendries

  Voor de aanleg van het pleintje ter hoogte van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug, wordt een deel van de rijbaan op Kapellendries ingenomen. Kapellendries is een van de drukste verkeersaders in Wetteren. Op deze locatie  werken uitvoeren, heeft een zeer grote impact op het verkeer, ongeacht welke tijdelijke verkeersmaatregelen er genomen worden. De huidige omleiding is niet ideaal noch voor het woon- werk verkeer, noch voor bussen van De Lijn en voor de hulpdiensten. Ook zij moeten de omleiding volgen, waardoor hun dienstverlening soms levensbelangrijke vertraging oploopt. Het college van burgemeester en schepenen evalueerde, samen met de lokale politie, de verkeerssituatie naar aanleiding van deze omleiding grondig en besliste om, in het algemeen belang, de Vennestraat tijdelijk open te stellen in één richting. De richting van de omleiding blijft echter behouden, namelijk in wijzerzin Kapellendries – Cooppallaan – Damstraat – Zavelstraat – Laarnesteenweg.

  We krijgen heel wat vragen waarom deze omleiding niet in omgekeerde richting is. Een omleiding in tegenwijzerzin, zal knelpunten verschuiven. Bovendien is het met signalisatie niet eenvoudig om verkeer komende van Laarne, Kalken en Overschelde via de Zavelstraat om te leiden. Het risico op gevaarlijke keerbewegingen op Kapellendries wordt dan te groot.

  Deze maatregel gaat in vanaf maandag 8 oktober.

 • 29.09 Vanaf 13/08: Scheldedreef éénrichtingsverkeer naar aanleiding van bouwproject

  Vanaf maandag 13 augustus wordt de Scheldedreef een jaar lang éénrichting, richting Wegvoeringstraat. Deze maatregel kadert in de bouw van een grootschalig appartementencomplex op de hoek van de Scheldedreef en de Wegvoeringstraat. Fietsers richting Scheldekaai moeten een omleiding volgen via de Markt en Rode Heuvel.
  Op 31 augustus en op 10 september wordt de Scheldedreef volledig afgesloten worden wegens grote betonpompwerken en de plaatsing van een torenkraan op de werf.

 • 28.09 Uitgebreide zone 30 in Wetteren

  Meer verkeersveiligheid in het algemeen en extra aandacht voor fietsers, voetgangers en bewoners, dat is het doel van de invoering van de zone 30 in het volledige centrum van Wetteren. Lees verder en kom te weten waarom dit zo belangrijk is, en over welk gebied het precies gaat.

   

 • 30.05 Oplichters aan de lijn? Zo kun je ze herkennen!

  U kreeg een mooi aanbod per telefoon, maar u weet niet wie u belde of hoeveel het u kost? Dan is de kans groot dat u werd opgebeld door een oplichter.

 • 24.05 Diepenbroekstraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 9 mei

  Op woensdag 9 mei werd een proefopstelling ingevoerd in de Diepenbroekstraat. Verkeer kan via de Oordegemsesteenweg de Diepenbroekstraat niet meer in- of uitrijden. Fietsers kunnen wel door. Deze proefopstelling loopt tot het einde van het jaar en wordt continu geëvalueerd. Zo wordt de smalle straat een stuk veiliger voor fietsers en voetgangers. Bovendien raakten de wortels van de prachtige eiken beschadigd door het verkeer.

 • 22.05 Lopende proefopstellingen: Stooktestraat en Diepenbroekstraat

  De Stooktestraat is niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer door middel van een proefopstelling. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod in de straat.

  Ook in de Diepenbroekstraat werd een proefopstelling ingevoerd. Verkeer kan via de Oordegemsesteenweg de Diepenbroekstraat niet meer in- of uitrijden. Fietsers kunnen wel door.

 • 01.01 Jobs in Wetteren

  Zoek je werk in eigen streek? Kijk dan op jobsinwetteren.be!

 • 22.03 Wegenwerken & Verkeershinder
  Wegenwerken, wielerwedstrijden, kermis... kunnen verkeershinder veroorzaken.

  Hier vind je steeds het meest recente overzicht op kaart.